top of page

ARK+

Hover ny Klubhus i Vejle

Vinder af Borgernes Arkitekturpris 2016

Hover IF nyt klubhus med idrætsfaciliteter ved skole og baneanlæg i Vejle. 

1. plads i arkitektkonkurrence 2015 og dernæst hovedansvarlig arkitekt på projektet hos Constructa i Silkeborg. Blev indviet i efteråret 2016.

Jeg har sammen med Ivan Jacobsen -Stenhøjgaard og ingeniørfirmaet Constructa vundet Borgernes arkitekturpris 2016 - for Hover IF ny klubhus 

Jeg er særlig grad glad for at have vundet borgernes arkitekturpris, da det også er borgernes hus. For mig er det et udtryk for, at bygningen gør en synlig forskel og fungerer godt i det lokale miljø og i Vejle by.

En funktionel idræts- & fællesskabs-bygning, som både er undervisning, tribune, klubrum, kiosk, og skulptur til glæde for både byen og børnene, som bruger skole og idrætsbaner.

Med Hover Ny Klubhus er det muligt at skabe en imødekommende og lys bygning, som er åben i mere end én forstand. Ikke bare med størst mulig udsyn gennem store vinduespartier, men også åbent for de lokale med rum til spændende og vedkommende arrangementer. Et sted, hvor man har lyst til at opholde sig og hænge ud. Et sted man har lyst til at passe på, fordi det er noget, man er stolt af - som man gerne vil vise frem. Og hvor både medspillere og modspillere er velkomne.

 

Ved ankomst til Hover Ny Klubhus ser man indgangspartiet og de karakteristiske skærmvægge. Når man bevæger sig mod bygningen vil man kunne overskue de forskellige muligheder for udeophold og den praktisk overdækket forplads & åbne, imødekommende glasdørsparti. Når man er kommet ind i bygningen er de forskellige funktioner også tilgængelige og letaflæselige fra foyeren.

Levetidsbæredygtighed & Totaløkonomiske overvejelser

Der er tilstræbt en størst mulig brug af vedligeholdelsesfri materialer. skandinavisk lærketræ, som er modstandsdygtig overfor vejr og vind - Træ som en CO2-neutral resource & således en af de mest bæredygtige facadebeklædning som kan vælges, og lærketræ kan bruges som det er. Det kræver ikke yderligere behandling, og vil patinere smukt.

 

Her er skabt en funktionel unik og smuk bygning, som tilføjer ekstra gode muligheder for ophold, både inde og ude. I læ for regn og vind på den overdækkede terrasse, og med mange ekstra muligheder og 360 graders udsyn over anlægget fra tagterrassen.

bottom of page