ARK

Lysning midt i skolen

Lyst funktionelt multi-torv giver nye muligheder for fællesskab med højt til loftet. 

Moderne elegant til- og ombygning på efterskole i Vejle skaber en lysning midt i skolens skov af blandede bygningsdele.

Med et stort vinduesparti fra gulv til loft skabes åben forbindelse mellem det funktionelle torv /amfi-rum og Terrassen ude v åen. Opholdsrummets store vinduer giver også udsigt til skov og park og lys, som falder lang ind i rummet, og gør det imødekommende og venligt.

Bæredygtig, super lavenergi eller 0-energi, vil være de rigtige udtryk, at bruge om tilbygningen, for selvom, der er mange flere m2, så vil varmetabet fra skolen samlet være langt mindre end før. Stort tagudhæng beskytter facader og træværk, så alle udvendige overflader er nærmest vedligeholdelsesfrie, og lamper er med led lyskilder. Der er planlagt ventilationsanlæg med varmegenindvinding for optimal indeklima og genudnyttelse af den varme, som ellers blot ville forsvinde ud i vinterkulden.

ARKplus - Arkitektfirma Østjylland:  Mellem Århus, Kolding, Fredericia, & Horsens- E-mail: ARKplus.nordic@gmail.com New Nordic Architecture v. Arkitekt Lars Skinhøj- Korntoften 64, Vejle, Tlf: +45 61 69 02 71 - @2020