top of page

ARK

Innovativ passivhus -villa  

Arkitektur formet af energi, lys, sted og funktion

Super lavenergihus - Optimal udnyttelse
I denne innovative villa er energi kravene i bygningsreglementet mere end opfyldt, og det bruger kun for ca. 300,- om måneden i varme. Huset er bygget som et af de første passivhuse i Danmark og kombinere flere bæredygtige tiltag som f.eks. varmegenindvinding, regnvandsopsamling og udnyttelse af passiv solvarme i ét arkitektonisk hele.

Den største innovative  funktionalitet i dette projekt, ligger i selve arkitekturen, som bl.a. fjerner de ulemper, der ellers følger med super lavenergihuses altid meget tykke mure.

Et passivhus er:

-Et hus, der er så velisoleret og energi-optimeret, at det man spare på varmeanlæg næsten betaler for energioptimeringen.

-Alt det man derefter spare på varmeforbruget år efter år er så ren indtjening.

-Optimeret dagslysindfald og AAA-hvidevare/instalationer sikrer også et elforbrug der er på næsten halvdelen af normalt - (resten dækkes af solceller).

-Optimalt udnyttede m2 og centralt placeret kerne af instalationer, for kortere ledningsføringer og dermed mindre varmetab.

-Al udluftning foregår gennem et effektivt varme-genindvindingsanlæg, som både sikrer et sundt indeklima og også sparer betragteligt på de over 50%  af varmetabet, der ellers ville være gennem ventilation og utætheder.

-Den samlede CO2 og energi besparelse er derfor ganske betragtelig - og kan passivt fortsætte i flere generationer - Derfor et passivthus!

Energi-villaen i Vejle er bygget op omkring nogle enkle arkitektur-principper:

-Masser af lys og luft. Alle opholdsrum har rumhøje vinduer mod syd, både for lyset, energiens og udsigtens skyld. Det giver rum der føles større end de  er og vinkler udsynet, så man ikke ser lige over mod nabohuset eller ind i en hæk.

-Tagkonstruktion med stort opadskrånende tagudhæng giver maksimalt energi- og lysindfald fra syd og beskytter facader og træværk.

-Terrænfald på grunden udnyttes til større isoleringstykkelse under gulv som alternativ til blot at planere.

-Værelser og birum, som ekstra isolerende lag omkring de varme rum - stue, køkkenalrum og instalationskerne.

 

Desuden er der tænkt flere ting ind i projektet, som bare er alm. sund fornuft:

–NATURLIGE, BÆREDYGTIGE, ÅNDBARE MATERIALER MED SÅ FÅ KEMISKE TILSÆTNINGSSTOFFER SOM MULIGT

  BÅDE FOR AT SKABE DET BEDST MULIGE INDEKLIMA OG DEN BEDSTE HOLDBARHED.

–SÅ RELATIVT VEDLIGEHOLDELSESFRIE OVERFLADER SOM MULIGT.

–HANDICAPVENLIGE OG ÆLDREVENLIGE LØSNINGER

bottom of page