top of page

ARK

Et klassisk kinesisk ordsprog siger "Hvis du har råd til 2 brød, så køb ét brød og én blomst. Brødet for at leve, og blomsten for at gøre det værd at leve".

Lars-Skinhoj-chief_architect_&_Founder_

Optimalt udnyttede ressourcer

Det er blevet en sport for mig, at se hvordan jeg får udnyttet m2, materialer og rumhøjde på den bedste måde, så f.eks. selv små rum virker lyse & luftige, og køkken og bad ligner en million trods den overkommelige pris. Nogle gange, er jeg bare heldig f.eks. at have nogle gode kontakter. Andre gange kræver det hårdt slid og flere timers sved på panden, før det lykkes. Men det ligger i mit dna, og jeg kan næsten ikke lade være.

I ARK+ vil vi prøve at opnå en optimal udnyttelse af de ressourcer, vi har til rådighed, fordi det er sund fornuft, både for os selv og for dem der kommer efter os. Både gennem fleksible funktionelle rum, slidstærke materialer og gennemtænkte, gennemprøvede, energirigtige løsninger, men også ved ind imellem at se muligheder og "guld" i et overset materiale, eller de små detaljer som fuldender billedet.

Et innovativt puslespil

20 år som arkitekt har givet mig en begejstring for komplekse problemstillinger, og som kreativ arkitekt, at arbejde holistisk med at samle alle puslespillets brikker til en funktionel og æstetisk helhed:

Funktionalitet                     - fordi jeg i over 20 år har designet multifunktionelle bygninger og shared spaces.

Energi                                  - fordi super lavenergi er fremtiden, og jeg har været med helt fra starten.

Økonomi                              - fordi man kan skabe smukt design af enkle virkemidler og optimal udnyttelse.

Kontekst                              - fordi naturen og byen og flere års intens kontekstanalyse hænger ved hele livet.

Klima & Bæredygtighed     - fordi det er sund fornuft, både for os selv og vores børn.

Lys, lyd & indeklima           - fordi vores sanser er vores liv - og skal tænkes med fra første skitse.

Praktisk & byggeteknisk    - fordi jeg er uddannet akademisk arkitekt, men også opvokset med håndværk og                                                   innovation og selv både har tegnet og bygget et passivhus til min egen familie.

At tænde lys

"Hellere tænde lys, end forbande mørket" siger man - Så lad os skabe lys! Vi vil gerne sammen med jer skabe liv og lys i nogle både smukke og langtids-holdbare projekter, hvor alle puslespillets brikker er tænkt med. I ARK+ ønsker vi at skabe design og arkitektur for livet. Arkitektur og design som lyser op og gør en forskel. Både for de mennesker, som sørger for det bliver til virkelighed, dem der blot er på besøg og for dem, som skal bruge det i hverdagen.

Der skal være plads til lyset, drømmen, eventyret og de elegante rum, fordi dét gør livet værd at leve.

Jeg tror på vi sammen kan tænde lys og gøre en forskel :)

Lars Skinhøj

bottom of page