top of page

ARK

Et klassisk kinesisk ordsprog siger "Hvis du har råd til 2 brød, så køb ét brød og én blomst. Brødet for at leve, og blomsten for at gøre det værd at leve".

Lars-Skinhoj-chief_architect_&_Founder_

Optimalt udnyttede ressourcer

Det er blevet en sport for mig, at se hvordan jeg får udnyttet m2, materialer og rumhøjde på den bedste måde, så f.eks. selv små rum virker lyse & luftige, og køkken og bad ligner en million trods den overkommelige pris. Nogle gange, er jeg bare heldig f.eks. at have nogle gode kontakter. Andre gange kræver det hårdt slid og flere timers sved på panden, før det lykkes. Men det ligger i mit dna, og jeg kan næsten ikke lade være.

I ARK+ vil vi prøve at opnå en optimal udnyttelse af de ressourcer, vi har til rådighed, fordi det er sund fornuft, både for os selv og for dem der kommer efter os. Både gennem fleksible funktionelle rum, slidstærke materialer og gennemtænkte, gennemprøvede, energirigtige løsninger, men også ved ind imellem at se muligheder og "guld" i et overset materiale, eller de små detaljer som fuldender billedet.

Et innovativt puslespil

20 år som arkitekt har givet mig en begejstring for komplekse problemstillinger, og som kreativ arkitekt, at arbejde holistisk med at samle alle puslespillets brikker til en funktionel og æstetisk helhed:

Funktionalitet                     - fordi jeg i over 20 år har designet multifunktionelle bygninger og shared spaces.

Energi                                  - fordi super lavenergi er fremtiden, og jeg har været med helt fra starten.

Økonomi                              - fordi man kan skabe smukt design af enkle virkemidler og optimal udnyttelse.

Kontekst                              - fordi naturen og byen og flere års intens kontekstanalyse hænger ved hele livet.

Klima & Bæredygtighed     - fordi det er sund fornuft, både for os selv og vores børn.

Lys, lyd & indeklima           - fordi vores sanser er vores liv - og skal tænkes med fra første skitse.

Praktisk & byggeteknisk    - fordi jeg er uddannet akademisk arkitekt, men også opvokset med håndværk og                                                   innovation og selv både har tegnet og bygget et passivhus til min egen familie.

Der skal være plads til lyset, drømmen, eventyret og de elegante rum, fordi dét gør livet værd at leve.

Lars Skinhøj

bottom of page