top of page

ARK+

Moderne Bykirke Forslag m nyt alter

Skjern Bykirke

Innovativ kirke både til andagt og rockkoncerter

Kirken er et mix af Moderne elegant design med størst mulig fleksibilitet, funktionelle møderum og en hyggelig cafe med Nostalgi charme og humoristisk kant. En innovativ kirke, hvis udtryk passer godt med at have skabt nye elegante lokaler i et gammelt råt slagteri.

D. 21.09.2018 blev Skjern Bykirke indviet af borgmesteren i Skjern og søn. d. 23.09.  var der over 600 til gudstjeneste og efterfølgende hyggeligt samvær.

Fantastisk og Synergi, er 2 ord, jeg brugte igen og igen, da jeg snakkede med folk til indvielsen. Fantastisk fordi en stor mængde af fantastiske mennesker fra kirken har båret med på dette projekt både økonomisk og praktisk. For mit vedkommende, har det især været mine 2 primære samarbejdspartnere på kirkebyggeriet - præst Jens Lomborg & byggeleder Karsten Ahle, men der kan nævnes mange, som har været uundværlige, for at denne kirke kunne blive til virkelighed. Synergi fordi der er fantastiske muligheder for et godt sammenspil med byen, kulturlivet, ældrecentret som er nærmeste nabo og andre kirker. Skjern har fået en anderledes nytænkende kirke, og en elegant moderne koncertsal med super akustik og plads til over 600 mennesker midt i byen.

"Det er større end juleaften!".... TV Midtvest har lavet en flot præsentation af Skjern Bykirke, som gør en lidt ekstra glad for at have været arkitekt på projektet. De skriver bla: Skjern Bykirke har nu taget sin nye kirke i brug. Et gammelt slagteri bliver til moderne kirke med plads til 600 kirkegængere. - "Det har vi glædet os til i rigtig lang tid. Det er større end juleaften", siger Jan Christiansen, der er formand for Skjern Bykirke. Den nye kirke har kostet 10,8 millioner og er finansieret af medlemmerne selv. "Det giver nogle helt andre muligheder - også for at arrangere nogle udadrettede tiltag i byen og i det hele taget tage imod byen", afslutter Jan Christiansen.

Skjern Bykirke er en relativ stor menighed af kirkegængere fra Skjern og omegn, som har valgt at støtte op om en ny frimenighed, som altså stadig er funderet på folkekirkens faste grund, men er mere frit stillet i deres måde at gøre mange ting på.

 

Jeg føler Skjern Bykirke og menigheden har fået en elegant velfungerende kirkesal, som både kan være et højtideligt andagtsfuldt rum og et multirum til f.eks koncert, en hyggelig cafe og nogle gode multifunktionelle rum, som giver masser af muligheder for at udleve det liv og den tro, som dette hus er ramme om. Kirken er nytænkende omkring mulighederne i de forskellige rum. Det er ikke bare det, at der er en sceneforhøjning til et band istedet for orgel og de buede vægge, som er med til at skabe en akustik, der også kan bruges til rockkoncerter, hvor alter, knæfald og døbefont nemt kan flyttes til side. - Hvilken kirke har f.eks plads til et indendørs legeland eller en café m retro-stue, bar, hængende planter og et overraskende rødt gulv. Her er også lege- og hyggezone & hvilezone med daybed og bløde stole til både børn, ældre og dem med særlige behov. Ja kirken består af en række zoner og multirum med mulighed for mange forskellige funktioner og brugs-scenarier.

Olieret_egetræ_og_rustfrit_stål_i_elegan
Hyggelig cafe m Nostalgi charme og humor

Transformation & total-renovering af nedlagt industribygning i Vestjylland.

Jeg har i et stykke tid været i gang med at transformere det gamle slagteri centralt i Skjern i samarbejde med Arkitektfirmaet Bo Christensen ApS. Dette spændende projekt er en brik i en større sammenhæng med byens udvikling, og de lokales måde at bruge og forstå deres by. Projektet er f.eks. brugt af "The Architecture Project" i deres oplæg "Rethink Skjern" til at illustrere mulighederne, for at skabe nyt liv i Skjern og andre lignende byer.

I projektet med Bykirken kommer jeg primært til at bruge tid på at designe en smukt og velfungerende kirkesal og nogle multifunktionelle rum, som kan rumme alle de forskellige dele af kirkens liv på en enkelt og overskueligt måde, hvor lys, luft og naturlige materialer skaber helhed og overblik.

I Bykirkens kirkerum, skal du kunne tænke store tanker og finde stilhed, men det er også en innovativ og nytænkende kirke, hvor der f.eks. skal være mulighed for fest, koncerter og tankevækkende visuelle indtryk. Hér er helt konkret højt til loftet og plads til at tænke stort. Bygningen kan indeholde flere multirum med forskellige funktioner og brugs-scenarier.


 

bottom of page