top of page

ARK+

038 Bykirken Vejle fra balkon -2.jpg

Kirke-arkitektens drøm

Innovativ kirke

ved gammel

herregård

Kirken er på mange måder en drøm om hvordan en menighed kunne få de bedste lokaler med størst mulig fleksibilitet, funktionelle møderum og et stort aktivitets /cafeområde, som samtidig kunne være en betragtelig udvidelse af den ny kirkesal, når der ved store koncerter, events og konferencer er det helt store ryk-ind. En innovativ kirke, men med et harmonisk udtryk, der passer godt med landskabet, skoven, parken og den ældre herregård.

Jeg var ret tændt på idéen om en anderledes nytænkende kirke, og en elegant moderne koncertsal med super akustik og plads til over 600 mennesker tæt på midtbyen i Vejle.

Vi fik her skabt et forslag til en moderne ny kirke tæt ved den ældre herregård Pedersholm i Vejle. Bruun Rasmussens auktionshus havde deres bygninger til salg, og Bykirken i Vejle ønskede et forslag til hvordan det kunne ombygges til en multifunktionel kirke med masser af muligheder og plads. Vi synes selv vi fandt på nogle geniale idéer til en optimal udnyttelse af rummene, men det blev dog solgt til anden side. Så dette bliver desvære ikke til virkelighed... Jeg har stadig et tæt samarbejde med kirken i Vejle, og nye muligheder vil opstå når tiden kommer!​

bottom of page